De geschiedenis van Gebr. Löwik Bouw- en Betonbedrijf

Het verhaal van Gebr. Löwik Bouw- en Betonbedrijf BV begint in 1937. De twee broers en metselaars Bernard en Hendrik Löwik starten een bouwbedrijf in een klein schuurtje aan de rand van Almelo. Ze specialiseren zich in de utiliteitsbouw en bouwen scholen, kantoorgebouwen en winkels.

In 1968 is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio. Verschillende prestigieuze bouwprojecten passeren de revue. Zo draagt Gebr. Löwik Bouw- en Betonbedrijf BV zorg voor Schouwburg 'De Hagen' in Almelo. Ook bouwt het alle fabrieken en kantoorgebouwen van Bolletje, Nederlands bekendste beschuitfabrikant.

In 1978 treedt aannemingsbedrijf H.J. Hulshof BV toe tot de Löwikgroep. In 1992 volgt bouw- en aannemingsbedrijf E.D. Borst BV. De vier zoons van de oprichters bouwen voor het flink gegroeide bedrijf een groot bedrijfscomplex op het bedrijvenpark 'Twente' te Almelo. Het management neemt zijn intrek in een fraai gerestaureerde Jugendstilvilla - door architecten van Almelo verkozen tot mooiste pand van de stad.