Kantoor villa

Ons kantoor is gevestigd in een schitterende Jugenstil-villa, waar wij erg trots op zijn. De vrijstaande villa is een rijksmonument met een geschiedenis en is in 1906 gebouwd als woonhuis voor de heer J.L. ten Bos, een voorname textielfabrikant.

Ons bouwbedrijf, opgericht in 1937 door de broers Bernhard en Hendrik Löwik was in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de grootste bouwondernemingen uit Twente en ging in de loop van de jaren '90 op zoek naar een geschikte kantoorruimte. De vier zonen van de oprichters die inmiddels de scepter zwaaiden, vonden wat ze zochten in 1992, de stadsvilla aan de Ootmarsumsestraat 87 in Almelo.

Voordat de villa als kantoor in gebruik kon worden genomen vond er een ingrijpende restauratie plaats. De blauwdrukken werden opgevraagd bij de gemeente Almelo om na te zien hoe het pand er oorspronkelijk uitzag en daarop besloten de firmanten tot een volledige restauratie die stap voor stap werd gerealiseerd.
De zo kenmerkende wandbespanning in de Heerenkamer werd hersteld en het daarvoor benodigde textiel liet men overkomen uit Engeland. De wandschilderingen die men aantrof toen het behang werd verwijderd liet men restaureren, de haardpartijen hebben hun oorsponkelijke glans terug gekregen en ook de plafonds met hun kenmerkende overdaad aan versiering zijn weer helemaal in oude staat teruggebracht.

De inrichting is zeer smaakvol aangepast aan het karakter van de villa want hoewel ingericht als kantoor, blijf je het gevoel houden te vertoeven in een woonkamer van een rijke fabrikant.