Een nieuwe, duurzame sporthal voor Losser

Wethouder Jaimi van Essen: “Ik ben blij dat we nu verder kunnen met de realisatie van een nieuwe sporthal in Losser. Het wordt een mooi en heel duurzaam sportgebouw zónder gasaansluiting. Op het dak worden bovendien 600 zonnepanelen geplaatst.”

Design, Build & Maintain

De nieuwe sporthal is aanbesteed via het systeem Design, Build & Maintain. Opdrachtnemer Lowik verzorgt op die manier de sloop van de oude sporthal, het definitieve ontwerp en bouw van de nieuwe sporthal én het onderhoud van de sporthal voor een periode van 15 jaren.

Wethouder Jaimi van Essen: “Qua ontwerp is op dit moment nog sprake van een voorlopig schetsontwerp. In de komende periode wordt door de aannemer en architect, in samenwerking met de gemeente, het voorlopig ontwerp uitgewerkt tot een definitief ontwerp.

Informatiebijeenkomsten voor buurtbewoners en huurders van de sporthal

Volgende week, op woensdagavond 3 april, is er een speciale informatiebijeenkomst voor omwonenden. En op donderdagavond 4 april is er een informatiebijeenkomst voor de gebruikers van de nieuwe sporthal. De schriftelijke uitnodigingen daarvoor zijn al verstuurd. Op de informatiebijeenkomsten zal o.a. de architect een presentatie geven over het ontwerp van de nieuwe sporthal.

Sporthal De Fakkel wordt overdag voornamelijk gebruikt door scholieren van het Twents Carmel College en leerlingen van het basisonderwijs. Na schooltijd wordt de nieuwe sporthal, met drie haldelen van elk 22×26 meter, gebruikt door sportverenigingen. De tribune en de sportkantine komen op de 1e verdieping. Vanuit de sportkantine is daardoor straks een prachtig zicht op de sportvelden. Handbalvereniging Combinatie ’64 en volleybalvereniging Volley ’68 gaan de sportkantine van de nieuwe sporthal gezamenlijk inrichten en exploiteren.

Planning

De ingebruikname van de nieuwe sporthal De Fakkel staat gepland voor augustus 2020.

Terug naar overzicht

© 2019 Lowik Bouw