Open Monumentendag 9 september 2017

Gebr. Löwik Bouw- en Betonbedrijf nodigt u van harte uit om op zaterdag 9 september 2017 van 11 tot 16 uur de statige villa aan de Ootmarsumsestraat 87 te Almelo te bezichtigen waarin zij haar kantoor gevestigd heeft.

De stadsvilla, die in 1906 werd gebouwd in opdracht van de rijke textielfabrikant J.L. Ten Bos, werd uitgevoerd in de kenmerkende Art-Nouveau bouwstijl, ook wel Jugendstil genoemd. 
Met vakkennis en liefde voor het cultuurhistorisch erfgoed werd de villa in 1992 door de firma Löwik gerestaureerd. Hoewel ingericht als kantoren blijf je het gevoel houden te vertoeven in een woonhuis van een rijke fabrikant. 
Heel bijzonder zijn dan ook de lichtvensters van glas-in-lood die voorzien zijn van portretten van de drie kinderen van de familie ten Bos en de salon die is betimmerd met hoge lambrisering van donker eiken uitgevoerd met prachtig houtsnijwerk. 
Uiteraard is er nog veel meer te bewonderen! U kunt meelopen met de rondleiding die gedurende de dag plaatsvindt of u kunt met een uitvoerige beschrijving van de villa zelf door het pand lopen.

Gebr. Löwik Bouw- en Betonbedrijf heet u van harte welkom!