Uitbreiding van De Bonte Wever gestart

Op 12 januari is de eerste paal geslagen voor de, door Gebr. Löwik uit te voeren, forse horeca en business uitbreiding van De Bonte Wever in Assen. In fase één wordt het viersterrenhotel uitgebreid met 80 kamers waarmee het in de toekomst een capaciteit heeft van 263 kamers. Daarnaast worden de lobby van het hotel, alsmede de parkeervoorzieningen voor gasten uitgebreid. Voor hotelgasten worden ook extra faciliteiten toegevoegd; een nieuwe recreatieve ruimte met buitenterras biedt straks vermaak, sport en spel aan jong en oud.

In de tweede fase worden 2 restaurants, een nieuwe entree en multifunctionele congres- en evenementenzalen gerealiseerd. Er wordt een buffetrestaurant gecreëerd met een capaciteit voor 900 gasten. Het restaurant is zowel bestemd voor de hotelgasten, als voor passanten en krijgt een nieuw concept met bijvoorbeeld show-cooking. Naast het buffetrestaurant wordt aan de zijde van de Europaweg een nieuw a la carte restaurant gerealiseerd. Beide restaurants worden voorzien van buitenterrassen.
Door de realisatie van een nieuwe multifunctionele locatie van 900m2 heeft De Bonte Wever straks twee grote zalen beschikbaar voor beurzen, concerten, festivals, sportieve evenementen en meer.