Verhuizing hoofdkantoor Löwik Bouw naar Bedrijvenpark Twente

Per 1 april 2018 verhuist het hoofdkantoor van het Almelose bouwbedrijf Löwik Bouw naar haar tweede vestigingslocatie op Bedrijvenpark Twente. Voor eigenaar Jan Schuldink is de verhuizing een logische stap: “Het samenvoegen van de twee locaties maakt het mogelijk onze werkprocessen efficiënter in te richten.”

Het hoofdkantoor van Löwik Bouw is al sinds jaar en dag gevestigd in het statige rijksmonument aan de Ootmarsumsestraat 87 in Almelo. Hier bevindt zich de afdeling calculatie en administratie van het bouwbedrijf. De werklocatie van Löwik met alle overige afdelingen bevindt zich op Bedrijvenpark Twente 125. In 2015, toen Schuldink eigenaar werd van Löwik, lag het samengaan van beide vestigingen al in de planning. Schuldink: “Werken vanuit één locatie is natuurlijk veel efficiënter. Denk alleen al aan het gemak waarmee je ideeën uitwisselt. Je ziet op onze werklocatie dat werknemers tijdens hun lunchpauze of bij de koffie-automaat sparren over projecten. Dergelijke ‘tussendoor-gesprekken’ dragen echt bij aan het neerzetten van goede eindresultaten.” 

Tweede verhuizing

De ambities van Löwik reiken overigens verder dan Bedrijvenpark Twente 125. Schuldink: “We zijn druk bezig met de voorbereidingen om een nieuw pand op te trekken op een zichtlocatie, pal aan de N36. Het nieuwe bedrijfspand wordt een duurzaam gebouw zonder gasaansluiting, maar met een duurzame energiebron en goede isolatie als schil. Het is bovendien letterlijk op maat: een gebouw dat  past bij onze omvang, onze logistiek en onze werkprocessen. Als alles volgens planning verloopt zal Löwik in april 2019 het nieuwe pand betrekken.

Transitiejaar

Met alle veranderingen die op stapel staan, gaat Schuldink in samenwerking met een marketingbureau ook het uiterlijk van zijn bedrijf een nieuw gezicht geven. “We moeten en willen met de tijd meegaan”, aldus Schuldink. De 55-jarige eigenaar begon zelf als 16-jarige bij Löwik met vakantiewerk. Via de functie van metselaar/timmerman klom hij op naar die van uitvoerder, projectleider, bedrijfsleider en uiteindelijk eigenaar. Hij heeft alle fasen van het 80 jaar oude bedrijf van dichtbij meegemaakt. Nu, bijna 40 jaar later, trekt hij Löwik door naar een volgende fase: “Over ruim een jaar zitten we in een fantastisch nieuw pand met een passende, nieuwe layout, waar we volledig operationeel zijn op een nieuwe, slimme manier. Ik kijk daar enorm naar uit.”