Verhuizing Lowik Bouw

Het hoofdkantoor van Lowik Bouw was sinds jaar en dag gevestigd in het statige rijksmonument aan de Ootmarsumsestraat in Almelo. Hier bevonden zich de afdelingen calculatie en administratie van het bouwbedrijf. De werklocatie van Lowik met alle overige afdelingen bevond zich op Bedrijvenpark Twente. Toen Schuldink eigenaar werd van Lowik, lag het samengaan van beide vestigingen al in de planning. Schuldink: “Werken vanuit één locatie is natuurlijk veel efficiënter. Denk alleen al aan het gemak waarmee je ideeën uitwisselt. Je ziet op onze werklocatie dat werknemers tijdens hun lunchpauze of bij de koffie-automaat sparren over projecten. Dergelijke ‘tussendoor-gesprekken’ dragen echt bij aan het neerzetten van goede eindresultaten.”

Na het samenvoegen van beide locatie op Bedrijvenpark Twente, werd gestart met de nieuwbouw van een pand op een zichtlocatie, pal aan de N36. Het nieuwe bedrijfspand is een duurzaam gebouw zonder gasaansluiting, maar met een duurzame energiebron en goede isolatie als schil. Het is bovendien letterlijk op maat: een gebouw dat past bij onze omvang, onze logistiek en onze werkprocessen. In maart 2019 is Lowik Bouw verhuist naar het nieuwe pand.

Met alle veranderingen, is ook in samenwerking met een marketingbureau het uiterlijk van het bedrijf een nieuw gezicht gegeven. “We moeten en willen met de tijd meegaan”, aldus Schuldink. De 55-jarige eigenaar begon zelf als 16-jarige bij Lowik met vakantiewerk. Via de functie van metselaar/timmerman klom hij op naar die van uitvoerder, projectleider, bedrijfsleider en uiteindelijk eigenaar. Hij heeft alle fasen van het 80 jaar oude bedrijf van dichtbij meegemaakt. Nu, bijna 40 jaar later, trekt hij Lowik door naar een volgende fase: “We zitten nu in een fantastisch nieuw pand met een passende, nieuwe layout, waar we volledig operationeel zijn op een nieuwe, slimme manier.”

Terug naar overzicht

© 2019 Lowik Bouw