BIM

Vandaag de dag ontstaan er in de bouwwereld steeds grotere informatiestromen tussen verschillende partijen. Al deze informatie moet op elk moment beschikbaar zijn en het is erg belangrijk om zeker te weten dat deze informatie juist en betrouwbaar is. BIM, Bouw Informatie Model, is daar het antwoord op en Lowik Bouw heeft de kennis en de software in huis om hier vakkundig mee te werken.

Met BIM is een samenwerking mogelijk waarbij alle benodigde informatie tijdens het bouwproces centraal wordt opgeslagen en gedeeld. Alle bij het project betrokken partijen leveren deze informatie aan en werken deze ook voortdurend bij. Hierdoor kan er beter samengewerkt worden en kan informatie makkelijk gedeeld worden. De informatie is namelijk continu beschikbaar, altijd actueel en kan op allerlei manieren gepresenteerd en bewerkt worden. Zo kan het mogelijk zijn om het complete bouwwerk in de voorbereiding al virtueel in 3D uit te voeren nog voordat gestart is met de bouwwerkzaamheden.

Bij Lowik Bouw wordt er vaak voor gekozen om een project in opdracht als 3D model uit te werken mocht dit nog niet het geval zijn. Overige partijen kunnen gebruik maken van dit 3D model en kunnen informatie toevoegen aan het model zodat aan het eind van het project een As-Build-Model is ontstaan.

Lowik Bouw is een vakkundig samenwerkende partij en is in staat om te werken met zowel little BIM, big BIM, open BIM en gesloten BIM. Kortom, met BIM kan veel effectiever en effici├źnter gewerkt worden en wordt tegelijk de kwaliteit van het bouwwerk verbeterd. Het resultaat is een verlaging van de (faal)kosten.

Neem contact op