De geschiedenis van Lowik Bouw

 • 1937

  Het verhaal van Lowik Bouw begint in 1937. De twee broers en metselaars Bernard en Hendrik Löwik starten een bouwbedrijf in een klein schuurtje aan de rand van Almelo. Ze specialiseren zich in de utiliteitsbouw en bouwen scholen, kantoorgebouwen en winkels.

 • 1968

  In 1968 is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip in de regio. Verschillende prestigieuze bouwprojecten passeren de revue. Zo draagt Gebr. Löwik Bouw- en Betonbedrijf BV zorg voor Schouwburg ‘De Hagen’ in Almelo. Ook bouwt het alle fabrieken en kantoorgebouwen van Bolletje, Nederlands bekendste beschuitfabrikant.

 • 1978

  In 1978 treedt aannemingsbedrijf
  H.J. Hulshof BV toe tot de Löwikgroep.

 • 1992

  In 1992 volgt bouw- en aannemingsbedrijf E.D. Borst BV. De vier zoons van de oprichters bouwen voor het flink gegroeide bedrijf een groot bedrijfscomplex op het bedrijvenpark ‘Twente’ te Almelo. Het management neemt zijn intrek in een fraai gerestaureerde Jugendstilvilla – door architecten van Almelo verkozen tot mooiste pand van de stad. Meer dan 35 jaar is de dagelijkse leiding van Löwik in handen geweest van de vier zonen van de oprichters.

 • 2007

  Om de continuïteït van de onderneming te waarborgen, voegden we begin 2007 Jan Schuldink toe aan onze directie en in 2015 is de onderneming volledig door hem overgenomen.

 • 2019

  Begin 2019 is de naam van het bedrijf gewijzigd in Lowik Bouw en zijn we verhuist naar een nieuw modern energieneutraal pand op Bedrijvenpark Twente 429. Vanuit deze locatie kunnen we de toekomst duurzaam tegemoet.

De historie in beelden

Werken
bij Lowik

Ben jij die topper in de bouw die houdt van hard werken en altijd gaat voor kwaliteit? Dan maken we graag kennis met je! Ga naar onze vacaturesite en kijk welke functies we beschikbaar hebben.

Ga naar werken bij Lowik