OSG Erasmus

Utiliteitsbouw.

Het OSG Erasmus heeft in twee fases een enorme verbouwing ondergaan. In fase 1 is een nieuw gedeelte gerealiseerd waarbij de uitbreiding aansloot bij de oorspronkelijke stijl van het gebouw. De nieuwbouw omvat een ruim opgezet leercentrum, met mediatheek. Daaronder bevinden zich nu twee ultramoderne gymzalen. Naast het Studium is er een tweede studieruimte: het Zoldarium. Er is een verbinding gerealiseerd tussen de al bestaande centrale hal en de nieuwbouw.

In de tweede fase van de grootscheepse verbouwing van scholengemeenschap het Erasmus Havo-VWO aan de Sluiskade Noordzijde is de voormalige kantine/gymzaal verbouwd tot een science vleugel met laboratorium en een kunstatelier met zwevend theater. Ook is het interieur van het centrale gedeelte en de rechtervleugel gerenoveerd en heringericht.

Bestaande structuur

In het kunstatelier zijn alle vakken die te maken hebben met kunst bij elkaar gekomen in één afdeling. Het theater is op poten in de ruimte gezet om zo ‘oud’ en ‘nieuw’ apart te beleven en respect te tonen voor de bestaande structuur van het gemeentelijke monument. In de science vleugel is een laboratorium, onderdeel van het Technasium, gerealiseerd en komen zowel de theorie- als praktijkvakken bij elkaar.

Lowik Bouw

Altijd goed

Een greep uit onze opdrachtgevers

Neem contact op