Renovatie Hotel NH Doelen in Amsterdam

NH Doelen Hotel, Amsterdam

Renovatie markant hotel in Amsterdam

Löwik Bouw heeft ruim 80 jaar ervaring met nieuwbouw en renovatie van hotels, bedrijfspanden en andere gebouwen. Een van de bouwprojecten die we onlangs mochten uitvoeren, was de renovatie van Hotel NH Doelen, een van de bekendste hotels in Amsterdam. Het prachtige 17e-eeuwse pand voldoet nu weer aan de huidige (brand)veiligheidseisen. Uiteraard zijn we zorgvuldig omgegaan met karakteristieke elementen uit de tussengelegen eeuwen. We hebben alle hotelkamers en publieke ruimtes gerenoveerd. Daarnaast hebben we ook het restaurant en de keuken volledig vernieuwd, realiseerden we een nieuw trappenhuis en hebben we de liften vervangen.

Tijd en planning renoveren hotels

Zoals bij alle hotels, speelden ook bij de renovatie van Hotel NH Doelen tijdsdruk en een strakke planning een grote rol. De renovatie van het hotel moet immers ruim vóór het nieuwe voorjaarsseizoen voltooid zijn. Eind augustus 2015 ontvingen wij de opdracht voor deze omvangrijke renovatie van 81 hotelkamers, foyer, restaurant en keuken. Op 4 maart 2016 kon het vernieuwde hotel de eerste gasten ontvangen!

De renovatie of restauratie van oude, monumentale gebouwen vraagt om een hoge mate van vakmanschap en zeer veel oog voor detail. Löwik Bouw beheerst dit specialistische werk tot in de puntjes. Ook het sociale aspect van renovatiewerkzaamheden is ons niet onbekend. Wij realiseerden tal van bouwkundige renovatiewerken voor woningcorporaties en overheden. Maar ook voor de renovatie van oude hotels of de restauratie van monumentale kerken kunt u bij ons terecht.

Meer informatie