Restauratiewerken Jozefkerk in Enschede

Jozefkerk, Enschede

Restauratiewerken Jozefkerk te Enschede

Löwik Bouw heeft meer dan 80 jaar ervaring in de restauratie van oude, monumentale gebouwen. Een van de restauratiewerken die we in die tijd gerealiseerd hebben, was de restauratie van de Jozefkerk in Enschede. De restauratiewerken bestonden voornamelijk uit het herstellen van metsel- en voegwerken, goten, HWA’s en koperwerk, luchtbogen en lei-afdekkingen van de afzaten. Ook vervingen we de leibedekking en hebben we de glas-in-loodramen hersteld.

Stucwerk hersteld en muurschilderingen gerestaureerd

De Jozefkerk staat er weer prachtig bij, maar de restauratiewerken aan het interieur maken echt het verschil. Het stucwerk is hersteld en zo ook de figuratieve muurschilderingen die achter een grijze sauslaag verborgen zaten. De muurschilderingen zijn weer tevoorschijn gehaald en gerestaureerd.

De renovatie of restauratie van oude, monumentale gebouwen vraagt om een hoge mate van vakmanschap en zeer veel oog voor detail. Löwik Bouw beheerst dit specialistische werk tot in de puntjes. Ook het sociale aspect van renovatiewerkzaamheden is ons niet onbekend. Wij realiseerden tal van bouwkundige renovatiewerken voor woningcorporaties en overheden. Maar ook voor de renovatie van oude hotels of de restauratie van monumentale kerken kunt u bij ons terecht.

Meer informatie