Verbouwing school uit de jaren 20 van de vorige eeuw

OSG Erasmus Almelo

Verbouwing monumentaal schoolgebouw in Almelo

Een van de bouwprojecten die we gedurende onze 80 jaar hebben gerealiseerd, was de verbouwing van een middelbare school in Almelo. Dit scholengemeenschap is gevestigd in een gemeentelijk monument uit de jaren 20. Het fraaie en karakteristieke gebouw heeft een bijzondere architectuur. De vorm en details daarvan hebben wij voort weten te zetten in de moderne uitbreiding. Tijdens de verbouwing van de school hielden we rekening met de bezetting en lesuren. Dankzij de goede organisatie en duidelijk overleg kunnen alle betrokkenen tevreden terugkijken op het bouwproject.

Sloop, nieuwbouw en renovatie

Voor de uitbreiding en verbouw van de school moest een later toegevoegd gedeelte van het gebouw gesloopt worden. De kern van de uitbreiding wordt gevormd door de sporthallen. Daarvoor plaatsten we betonnen wanden van bijna 6 meter hoog. Boven op de sporthallen en in de houten kap realiseerden we het open leercentrum. De uitbreiding werd verbonden met het oorspronkelijke schoolgebouw door ruime trappen, gangen en een nieuwe lift. Naast de interne verbouwing van de school zijn ook de fietsenstallingen en het buitenterrein vernieuwd.

De renovatie of restauratie van oude, monumentale gebouwen vraagt om een hoge mate van vakmanschap en zeer veel oog voor detail. Löwik Bouw beheerst dit specialistische werk tot in de puntjes. Ook het sociale aspect van renovatiewerkzaamheden is ons niet onbekend. Wij realiseerden tal van bouwkundige renovatiewerken voor woningcorporaties en overheden. Maar ook voor de renovatie van oude hotels of de restauratie van monumentale kerken kunt u bij ons terecht.

Meer informatie